Guvernul a modificat din nou proiectul de Cod Rutier pe care ar urma sa il adopte miercuri in sedinta. Iar modificarile sunt spectaculoase.

Premierul Victor Ponta a anuntat luni, inaintea sedintei USL, ca a convenit cu ministrul de Interne, Radu Stroe, o serie de modificari la Codul rutier astfel incat cei care vor merge la nunti vor putea sa bea un pahar de vin sau un pahar de bere fara sa fie sanctionati.

Ponta a sustinut ca a aplicat regulile europene in ceea ce priveste consumul de alcool, relateaza MEDIAFAX.

"Pana la 0,2 (miligrame alcool pur in aerul expirat - n.r.) nu e nici macar contraventie. 0,2 inseamna un pahar de bere sau... Dar de la 0,5 in sus - nu 0,8 - sa fie infractiune, exact cum se intampla in toata Europa - pana la 0,2 vorbesc de omul obisnuit care se duce la o nunta si gusta la un pahar de vin, nu e nici macar contraventie. Dar de la 0,2 la 0,5 e contraventie, se suspenda permisul, iar de la 0,5 e infractiune", a anuntat Ponta.

El a precizat ca a lucrat cu echipa ministrului de Interne astfel incat noul Cod rutier sa-si atinga scopul, respectiv acela al sigurantei mai mari pe sosele.

"Am modificat in lege acea obligatie pentru procurori si judecatori de a-l lasa sa conduca pe cel care o infractiune, accident soldat cu morti vatamare corporale grave, alcool, conducerea fara permis, numai in situatiile in care procurorii si judecatorii constata ca nu prezinta pericol pentru a mai conduce pericol pe drumurile publice, mai pe romaneste, cel care a comis un accident, a omorat pe cineva, sa nu mai poata sa conduca pana nu se termina procesul", a declarat premierul Victor Ponta.

Ponta a obtinut si modificarile pe care le solicitase in vederea suspendarii permisului de conducere acelor soferi care nu-si platesc amenzile.

"Am gasit o solutie care sa se poata si aplica referitoare la cei care au amenzi si nu le platesc in 30 de zile sa li se suspende permisul pana la plata amenzii, era o mare problema de aplicare, in sensul in care omul isi platea amenda si noi nu stiam ca si-a platit-o. Am gasit o solutie cu un cont unic si cu faptul ca politia nu poate suspenda permisul cuiva decat dupa ce verifica la 30 de zile ca in acel cont unic s-a platit amenda", a adaugat premierul, citat de realitatea.net.

Citeste si:
Zeci de mii de polițe RCA expiră în câteva zile. Ce trebuie să facă...
Zeci de mii de polițe RCA...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.