Un cutremur cu magnitudinea de 5,5 grade pe scara Richter s-a produs duminica, la ora 4.37, in Vrancea, informeaza Institutul National pentru Fizica Pamantului.

Seismul s-a produs la o adancime de 140 de kilometri, fiind simtit si la Bucuresti.

Potrivit directorului stiintific al Institutului National pentru Fizica Pamantului, Mircea Radulian, sunt posibile replici de pana in 4 grade.

"Intr-un fel, era totusi de asteptat ca acest cutremur sa se produca. Cutremurul intra in categoria celor normale pentru aceasta perioada. Este o ritmicitate ca la doi, trei sau chiar patru ani sa se produca un astfel de cutremur. Asta este zona Vrancea. Este greu de spus acum daca seismul are vreo legatura cu cutremurele din ultimele zile din zona Galati. Ne putem astepta la replici, dar nu la intensitatea cutremurului din aceasta dimineata ", a declarat Mircea Radulian, directorul Institutului National pentru Fizica Pamantului pentru Antena 3.

Sambata au mai avut loc trei cutremure in judetul Galati, dintre care cel mai mare a avut magnitudinea de 3,5 grade. Duminica dimineata a mai avut loc un cutremur de 2,6 grade.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.