Elevii bucuresteni spun ca se simt mai in siguranta daca vin la scoala inarmati cu bricege, unele dintre armele albe purtate de copii fiind cumparate chiar de catre parinti, potrivit unui studiu sociologic privind armele albe in institutiile de invatamant, realizat de Politia Capitalei.

Analiza arata ca elevii care vin inarmati cu arme albe la scoala fac parte, in general, din categoria copiilor agresivi, care au tendinta de a genera conflicte, scrie MEDIAFAX.

Chestionati de politisti, unii elevi au explicat ca parintii le imprumuta sau chiar le cumpara bricege. Un motiv pentru care se ajunge in aceasta situatie, identificat de politisti, este acela ca parintii au conflicte personale cu alte persoane si le dau cutite copiilor pentru ca acestia sa aiba cu ce sa se apere in cazul in care sunt atacati de presupusii dusmani ai familiei.

Pe de alta parte, insa, sociologii din Politia Capitalei au constatat ca exista elevi care, desi nu au niciun conflict, poarta arme albe doar pentru ca "le este frica".

Potrivit politistilor bucuresteni, elevii nu se asteapta sa fie perchezitionati desi stiu ca portul de arma alba reprezinata o infractiune. Cu toate acestea, este o masura necesara In acelasi timp, justificata prin legitima aparare, deci este un lucru normal.

In ceea ce priveste eventualele incidente in care ar fi implicati colegii lor, "majoritatea elevilor considera ca nu e treaba lor si nu e bine sa se bage", iar daca un coleg vine la scoala cu arme albe sau droguri, l-ar accepta, dar ar evita sa se imprieteneasca cu el, arata acelasi studiu.

Elevii le-au mai spus politistilor ca portul de arma alba nu ar trebui pedepsit daca aceasta nu este folosita. In acest context, ei au sustinut ca daca ar sti ca un coleg are un briceag la el, nu ar anunta pe nimeni.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.