Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat, luni, ca municipalitatea, in 18 luni calendaristice, va aduna cel putin 80% dintre maidanezi si va reduce cu 90% numarul oamenilor muscati de acestia, ASPA asumandu-si ca poate prinde pana la 250 de caini pe zi.

"Am inteles cu totii, in ultimele patru saptamani, ca problema cainilor fara detinator este una grava. Nu ma refer la autoritatile publice, pentru ca noi am fost permanent constienti si in alerta. Ma refer la legiuitor, care, iata, si-a asumat incoerenta deciziilor luate. Legea pentru protectia animalelor, in general, s-a rasfrant asupra activitatii de gestionare a cainilor fara detinator, in particular", a spus, luni, primarul general, citat de MEDIAFAX.

Potrivit edilului Capitalei, ca obiective generale, municipalitatea anunta reducerea cu peste 80 de procente a numarului cainilor maidanezi si cu 90% al oamenilor muscati de acestia, iar asta in 300 de zile lucratoare, respectiv 18 luni calendaristice.

Basescu a promulgat Legea eutanasierii. Cum a reactionat familia lui Ionut Anghel

De asemenea, se lanseaza un numar telefonic de urgenta pentru reclamatii (021.9844), unde cetatenii pot sa semnaleze existenta haitelor, a cainilor periculosi si a eventualele atacuri, unul pentru adoptii (0800.800.877), precum si un plan de informare a cetatenilor, respectiv de incurajarea a adoptiilor .

"Planul nostru este sa adunam cel putin 80 la suta din cainii de pe strazi si sa reducem cu 90 la suta numarul oamenilor muscati de cainii comunitari. Autoritatea pentru Supravegherea si Protectia Animalelor isi asuma ca in 300 de zile lucratoare, adica 18 luni calendaristice, cu o rata de prindere de la 150 pana la 250 de caini pe zi, poate captura 80 la suta din cainii de pe strazi", a mai precizat Oprescu, la prezentarea planului de masuri pentru problema cainilor maidanezi.

Primarul general a mai spus ca strangerea cainilor de pe strazi urmeaza sa fie facuta dupa un plan bine stabilit, prioritare urmand sa fie gradinitele, cresele, scolile, dar si strazile aglomerate.

"Strangerea cainilor de pe strazi nu se va face haotic, ci dupa un plan foarte bine stabilit.(...) Prioritate vor avea desigur copiii. 20 la suta din efectivele noastre vor fi la gradinite, crese, scoli, pe strazile aglomerate. Apoi, vom asigura permanenta, pentru a raspunde reclamatiilor cetatenilor. Vom actiona, in primul rand, asupra haitelor, dupa o abordare sistematica, agreata in urma masuratorilor din teren", a mai spus Oprescu.

Citeste si:
Pet Expo se va desfășura între 16-17 martie 2024 la Romexpo
Pet Expo se va desfășura...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.