Ministrul Muncii, Mariana Campeanu, a declarat vineri, la Bucharest Forum, ca nu sustine propunerea privind majorarea alocatiei de stat pentru copii, pentru ca nu sunt fonduri, precizand ca Guvernul promoveaza alte masuri, printre care si acordarea unei mese calde copiilor saraci.

"Clar nu sustin aceasta propunere, pentru ca nu exista fonduri. O sa merg in Parlament si o sa sustin acest lucru. Am putea sa dam si mii de lei, dar am spus foarte clar ca majorarea alocatiei cu un leu inseamna patru milioane de lei noi lunar. Ideea pe care Guvernul o promoveaza este sa ajutam acei copii care sunt intr-adevar foarte saraci si sunt si alte forme decat a da o suma de bani parintilor, care nu intotdeauna ii folosesc pentru copii", a declarat Mariana Campeanu.

Ministrul a precizat ca Guvernul trebuie sa dezvolte alocatia de sustinere a familiilor cu multi copii, dar si activitatea pe care copiii o desfasoara la scoala, scrie MEDIAFAX.

"Spre exemplu, ar trebui sa le oferim o masa calda, sa le oferim posibilitatea de a-si procura rechizite scolare, eventual chiar si imbracaminte pentru copiii foarte saraci. La astfel de masuri se gandeste Guvernul. Ele sunt in proces de desfasurare. Prima a fost sa ridicam nivelul pentru care acordam aceasta alocatie de sprijin, de la 300 si ceva de lei la peste 500, deci eu cred ca este o crestere majora si intra multe familii care au multi copii", a mai spus ministrul.

Deputatul Razvan Ionut Tanase i-a trimis, in 9 septembrie, o scrisoare ministrului Muncii, prin care ii semnala ca alocatia de stat pentru copii nu a mai fost actualizata din 2008.

"In Romania, alocatia de stat pentru copii are cea mai mica valoare, fiind stabilita in functie de indicatorul social de referinta, in timp ce in unele state din Uniunea Europeana, din dorinta de sustinere a familiei, cuantumul alocatiei se stabileste in functie de venitul mediu lunar. Conform ultimelor statistici realizate la nivel european, alocatia pe care o primesc copiii din Romania este de 15 mai mica decat cea pe care o primesc cei din statele spatiului comunitar", arata deputatul Razvan Ionut Tanase in scrisoarea trimisa ministrului.

Acesta a sustinut ca alocatia de stat pentru copii trebuie majorata "considerabil si in mod obligatoriu" si a cerut un punct de vedere ministrului Muncii.

Citeste si:
În ce sector va crește salariul minim pe economie. Mulți români...
În ce sector va crește...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.