Un tanar de 32 de ani din Pitesti care suferea de tulburare paranoida acuta a murit, iar familia acestuia il acuza de neglijenta pe medicul psihiatru care il ingrijea, sustinand ca barbatul ar fi murit in urma unei injectii pe care o facea periodic.

Tanarul, Alin George Nitescu, urma de un an si jumatate un tratament pshiatric, fiind in ingrijirea medicului Ramona Herisanu, care lucra la clinica privata "Dr. Irimia" din Pitesti.

Potrivit MEDIAFAX, familia barbatului sustine ca tratamentul consta in administrarea unei injectii si ca tanarul ar fi murit in urma administrarii unei astfel de doze, care i-ar fi provocat coma.

"Am remarcat ca in urma acestor supradoze fiul meu dormea peste 24 de ore in prima zi, cand se facea injectia, iar in timpul primelor doua saptamani de dupa injectie dormea mai mult ca de obicei, revenindu-si in ultimele doua saptamani ale lunii. Desi i-am adus acest fapt la cunostinta medicului Herisanu Ramona de mai multe ori, fie eu, fie sotia, dansa ne-a spus ca acesta este comportamentul normal si ca nu avem de ce sa ne facem griji", afirma Viorel Nitescu, tatal tanarului decedat, intr-o scrisoare adresata ministrului Sanatatii, Eugen Nicolaescu, si Colegiului Medicilor.

La randul sau, Doru Nitescu, fratele barbatului decedat, spune ca imediat dupa injectie tanarului i-a crescut tensiunea si a adormit, iar medicul, in loc sa cheme o ambulanta, i-ar fi administrat alte injectii si perfuzii.

"Pe prospectul acestui medicament scria ca in cazul in care injectia era facuta prea aproape de vasele de sange, iar substanta intra in circuitul sanguin prea repede sau in cantitati prea mari, pacientul putea avea stari fie de somnoloneta, fie de agitatie. Imediat dupa administrarea injectiei, fratele meu a facut tensiune foarte mare si a adormit. In loc sa cheme de urgenta salvarea, medicul l-a fortat sa bea 1,5 litri de apa si i-a administrat alte injectii si perfuzii. A urmat o perioada in care fratele meu a avut convulsii si o stare apropiata de delir, vorbind aproape in continuu si fiind cuprins de o stare de sughit. Medicul Herisanu a incercat sa ii puna la brat o perfuzie, dar din cauza starii de agitatie aceasta procedura nu a reusit. Atunci a hotarat administrarea unei injectii cu Diazepam. In final a adormit si a intrat in coma, vomitand in somn suc gastric. Abia dupa doua ore de agonie, alarmata de posibilitatea ca sucul gastric sa fie inhalat, medicul psihiatru a chemat ambulanta si, fara sa-l insoteasca, l-a expediat la Spitalul Judetean Pitresti, unde medicii nu au mai avut ce-i face si l-au declarat decedat a doua zi", afirma Doru Nitescu.

Citeste si:
Ce trebuie să știi despre infecția cu Salmonella
Ce trebuie să știi despre...

De asemenea, familia tanarului sustine ca Politia, anuntata in acest caz, ar trena aflarea cauzei decesului.

Doru Nitescu sustine ca tatalui sau, care a fost la Politie, i s-ar fi spus ca analizele toxicologice pot dura si un an intrucat costa 900 de lei, iar Politia nu are bani pentru a le plati.

Purtatorul de cuvant al Politiei Arges, Danut Dinu, spune ca Politia nu se poate pronunta in acest caz pana cand nu va intra in posesia actului medico-legal privind cauza decesului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.