Un bloc din centrul municipiului Arad a fost evacuat, in noaptea de luni spre marti, din cauza unui incendiu izbucnit intr-un apartament, iar peste 80 de locatari au iesit in strada din cauza fumului dens, zeci de persoane avand nevoie de ingrijiri medicale dupa ce au inhalat fum.

Incendiul s-a produs intr-un apartament de la parterul unui bloc aflat in vecinatatea sediului Consiliului Judetean Arad, iar fumul dens i-a alertat pe unii locatari, o parte iesind din imobil si sunand la 112, transmite MEDIAFAX.

Pompierii sositi la fata locului au evacuat intregul bloc, iar peste 80 de persoane au iesit in strada, multe dintre acestea avand nevoie de ingrijiri medicale la fata locului dupa ce au inhalat fum. Acestea au primit oxigen de la medicii sositi cu mai multe ambulante si de la pompieri.

Numeroase persoane, mai ales varstnici si bolnavi, au fost scoase pe brate de catre pompieri si cu masti de oxigen pe fata. Alti locatari au fost nevoiti sa-si puna prosoape umede pe fete pentru a putea respira pana la parasirea cladirii, in timp ce pompierii au spart ferestrele de la casa scarii pentru evacuarea fumului.

"Interventia a fost deosebit de dificila din cauza fumului dens, iar cel putin 30 de persoane au primit ingrijiri medicale la fata locului, in timp ce unele au fost transportate la spital", a declarat purtatorul de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Arad, George Plesca.

Potrivit medicilor Unitatii de Primire Urgente a Spitalului Clinic Judetean de Urgenta, 12 persoane au fost duse la spital cu ambulantele dupa ce s-au intoxicat cu fum.

La locul incendiului, politistii au inchis intreaga strada, pentru a face loc echipelor de interventie, care au actionat cateva ore, pana spre dimineata.

Locuinta in care a izbucnit incendiul apartine unei pensionare despre care locatarii afirma ca are probleme psihice, astfel ca femeia a fost preluata de o ambulanta si dusa la un spital de psihiatrie. Intreg apartamentul a fost distrus, in timp ce restul locuintelor au fost afectate doar de fum.

Citeste si:
Amalia Bellantoni, live pe TikTok în timpul unui incediu. A sunat...
Amalia Bellantoni, live pe...

Cauza producerii incendiului este in curs de cercetare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.