Aproximativ 15.000 de protestatari fata de exploatarea de la Rosia Montana au ocupat Bulevardul Ferdinand duminica noapte, relateaza MEDIAFAX.

Protestatarii, stransi la Universitate, au pornit in mars pe Bulevardul Carol, dupa ora 19.00, deplasandu-se pe Bulevardul Pache Protopopescu pana la Piata Iancului, apoi pe Soseaua Iancului si pe Soseaua Pantelimon. Dupa ora 23:00, in Piata Universitatii s-au intors mii de oameni care au continuat protestul. In jurul troitei eroilor Revolutiei Romane de la Universitate, unii au aprins candele.

Majoritatea protestatarilor au fost tineri, ca si la manifestatiile similare de pana acum, printre ei regasindu-se multi biciclisti si foarte multi copii.

Manifestantii au fluturat steaguri tricolore, au facut zgomot cu tamburine si peturi cu pietricele si au scandat "Uniti, salvam Rosia Montana" si "Iesiti din casa, daca va pasa". De asemenea, ei au impartit trecatorilor pliante cu informatii privind proiectul minier si au explicat de ce protesteaza. Mai multi bucuresteni au salutat convoiul, de la ferestre, unde au atarnat tricolorul.

Un batranel cu un troler de mers la cumparaturi dupa el s-a tinut o bucata de drum dupa protestatari si le-a strigat ca sunt "mici" si nu stiu nimic despre Rosia Montana, care este o "sursa de venit" pentru Romania, ca orice mina.

Proteste similare au inceput, duminica seara, si in alte orase din tara, printre care Cluj-Napoca, Timisoara si Iasi, dar si peste hotare. Si in judetul Alba, in trei orase, respectiv Alba Iulia, Aiud si Campeni, cateva sute de oameni au protestat, duminica seara, cerand respingerea proiectului minier de la Rosia Montana.

Tot duminica, 33 de mineri de la Rosia Montana au coborat din nou in subteran, pentru aproximativ trei ore, cerand demararea proiectului minier, pentru care au mai manifestat cateva sute de persoane in localitate.

Presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, a declarat, duminica, la Rosia Montana, la iesirea din galeria miniera Catalina-Monulesti, ca cei care sunt impotriva proiectului trebuie sa propuna solutii pentru locuri de munca, el adaugand: "Nu poti sa fi numai asa, Gica Contra".

Citeste si:
Fermierii au ajuns la o înțelegere cu ministrul Agriculturii....
Fermierii au ajuns la o...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.