Directoarea Comisiei de evaluare a persoanelor cu handicap Prahova, Viorica Oniga, care a fost trimisa in judecata, accepta orice, de la parfumuri la alimente, pentru a elibera in mod fraudulos certificate de incadrare in grad de handicap.

Potrivit Romania TV, Oniga era dispusa sa accepte orice pentru eliberarea unui certificat de handicap, carne de vita sau de peste, parfumuri, bauturi alcoolice, genti de dama si chiar si bibelouri.

De asemenea, conform rechizitoriului procurorilor DNA, directoarea le-ar fi obtinut sotului si fiului ei cate un certificat de handicap, in conditiile in care persoanele care chiar aveau nevoie de un asemenea document se tarau pe scari pentru a putea beneficia de el.

"Invinuitul Mihalcea Gheorghe i-a dat inculpatei Oniga Viorica, in mod direct, produse alimentare, constand in carne de vita si peste, pe care le-a plasat in interiorul autoturismului proprietatea familiei inculpatei, atunci cand aceasta era preluata de la locul de munca de fiul sau sotul sau", se arata in rechizitoriul procurorilor.

"Inculpata Oniga, in calitate de presedinte al Comisiei, a primit de la inculpatii Gabor, Neacsu, Oprea, Mihalcea, Pascu, Arsenie si Dumitrescu, sume de bani si bunuri in cuantum de 122.600 de lei. Banii au fost primiti pentru a-si incalca atributiile de serviciu si pentru a dispune incadrarea in grad de handicap si eliberarea certificatelor medicale care sa ateste acest fapt pentru mai multe persoane, fara ca acestea sa sufere de afectiuni care sa le permita incadrarea in gradul de handicap stabilit", mai precizeaza DNA.

Procurorii DNA au dispus trimiterea in judecata a 13 inculpati, printre care si Viorica Oniga, in legatura cu eliberarea in mod fraudulos a unor certificate de incadrare in grad de handicap de catre Comisia de evaluare Prahova.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.