Mai multi tineri au simulat, vineri, moartea prin asfixiere, stand culcati pe pamant timp de patru minute, in cadrul unui flashmob la Miercurea Ciuc prin care au vrut sa atraga atentia asupra necesitatii aerului curat

Circa 15 tineri voluntari si membri ai Fundatiei pentru Parteneriat din Miercurea Ciuc, purtand masti de gaze pe fete, s-au strans intr-un flashmod in Parcul Central din Miercurea Ciuc.

Potrivit MEDIAFAX, ei au simulat moartea prin asfixiere, dorind sa atraga atentia asupra necesitatii aerului curat. Cei 15 voluntari si membri ai Fundatiei pentru Parteneriat din Miercurea Ciuc s-au culcat la pamant, unde au ramas nemiscati patru minute.

"Acest flashmob organizat de Fundatia pentru Parteneriat, la care au participat voluntari si colegi, a vrut sa fie in concordanta cu sloganul din acest an al Saptamanii Mobilitatii Europene: «Aer curat, mobilizeaza-te pentru el!». Mesajul a vrut sa fie unul puternic si anume ca avem nevoie in fiecare moment al vietii noastre de aer curat. Altfel vin bolile, vin si alte probleme si insasi umanitatea este in pericol", a declarat presedintele Fundatiei pentru Parteneriat din Miercurea Ciuc, Potozky Laszlo.

Un turist din Ungaria, care s-a oprit sa-i priveasca pe tineri, a declarat ca actiunea a fost, poate, putin dura, insa cu efect asupra oamenilor.

"Probabil ca a avut si darul de a speria, dar si-a atins grupul tinta, acolo unde poate sa conteze", a afirmat turistul.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.