Secretarul de stat in Ministerul Sanatatii, Raed Arafat, a declarat, joi, ca Legea voluntariatului, initiata de deputatul Mihai Sturzu si semnata de alti 106 parlamentari, ar rezolva multe probleme, el manifestandu-si speranta ca initiativa sa fie publicata si aplicata pana la sfarsitul anului.

Raed Arafat a participat, joi, in calitate de sustinator al voluntariatului, la conferinta de presa in care deputatul PSD Mihai Sturzu a anuntat ca a depus la Senat o propunere legislativa care reglementeaza voluntariatul si care instituie obligatia ca relatia dintre voluntar si organizatia gazda sa aiba la baza un contract, voluntariatul urmand a fi recunoacut ca experienta profesionala, relateaza MEDIAFAX.

"Multi au lucrat ca voluntari in acest serviciu (SMURD) si au ramas cu multumirea ca au lucrat ca voluntari, fara sa aiba o recunoastere oficiala a perioadei care au petrecut-o ca voluntari. E absurd ca un student, daca merge si lucreaza ca barman, poate primi o hartie ca a lucrat ca barman, daca merge sa lucreze ca voluntar undeva si ajuta si castiga si experienta intr-un anumit domeniu sa nu primeasca o hartie care sa ateste aceasta activitate", a spus Arafat.

El a precizat ca in Cluj a fost facut un sondaj in care studentii voluntari SMURD au fost intrebati daca aceasta activitate de voluntariat le-a servit cand au ajuns ajuns medici, majoritatea raspunzand ca au avut siguranta mai mare, incredere in sine si au simtit ca pot sa faca ceva inca din prima zi, depasind etapa adaptarii de la viata de student la cea de medic.

"Trebuie sa intelegem inclusiv la nivel de stat ca voluntariatul nu e pe gratis, costa in a investi in voluntari pentru a-i devolta, costa in a investi in voluntari pentru a-i pregati, dar odata ce-i ai, beneficiul statului e mult mau mult decat investitia. De aceea spun ca aceasta initiativa este una excelenta pentru ca rezolva cateva probleme foarte bine tintite", a spus Arafat.

El a mai aratat ca recunoasterea experieantei profesionale in cazul activitatii de voluntariat reprezinta minimul care se poate face pentru voluntar, aratand ca este foarte important si ca activitatea de voluntariat sa fie recunoscuta la departajarea candidatilor.

Citeste si:
Pavel Bartoș a fost operat de urgență. Cu ce probleme de sănătate...
Pavel Bartoș a fost operat de...

"E nevoie de lege ca sa incurajam, sa ajutam ca voluntariatul sa fie valorificat la maxim", a mai spus Arafat.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.