Afla care este motivul pentru care un senator PP-DD a pregatit un proiect de lege prin care mai cere o zi libera de la stat.
Potrivit unei initiative legislative ziua de 15 septembrie ar putea deveni zi libera nationala, insa doar pentru parintii angajati in sistemul bugetar, ori privat, astfel incat acestia sa poata sa mearga alaturi de copiii lor in prima zi de scoala.

„Este o zi foarte importanta in viata copilor, deschiderea anului scolar, fie ca sunt boboci, fie ca sunt in clasele mai mari. Emotiile sunt aproape aceleasi pentru copii si pentru parinti, iar eu consider ca, cei din urma trebuie sa fie langa odoarele lor in acele momente. Exista foarte multe cazuri, in care, unii parinti sunt nevoiti sa se invoiasca sau sa isi ia concediu fara plata, sau mai rau, altii sunt sanctionati de angajatori ca intarzie la munca. Cred ca, toti parintii ar trebui sa fie liberi in aceasta zi, pentru ca sa fie langa copii lor. Daca guvernantii nu au dorit sa dea nici macar un leu la alocatia copiilor, atunci, ca o mica recompensa, sa dea liber parintilor in aceasta zi”, a declarat senatorul Constantin Popa (PP-DD), cel care a pregatit acest proiectul legislativ, scrie realitatea.net.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.