Minerii de la Rosia Montana, care s-au blocat in subteran de cinci, respectiv trei zile, au iesit din mina, duminica seara, dupa aproape o ora de la momentul in care premierul Victor Ponta a coborat la ei, primul-ministru spunandu-le acestora ca le va aduce Comisia parlamentara.

Premierul a iesit din subteran alaturi de minerii care protestau acolo de miercuri, respectiv de vineri, scrie MEDIAFAX.

"Le-am promis ca se face comisie si aducem aici comisia, sa se decida aici", a afirmat premierul Victor Ponta, la iesirea din galerie.

Totodata, primul-ministru a declarat ca nimeni nu se poate antepronunta in privinta situatiei minerilor de la Rosia Montana, pentru ca "nu stiu ce viata au oamenii acestia".

Premierul i-a trimis pe mineri acasa, "la neveste si copii", deoarece luni incepe scoala, iar micutii "trebuie sa mearga cu tatii lor la scoala".

"Eu le-am promis ca o sa facem comisia si o sa-i aducem pe toti din comisie aici sa vorbeasca cu ei. Si sa vada aici, sa se decida daca sustin sau nu proiectul, dar nimeni nu are voie, cand nu stie ce viata au oamenii astia, sa zica "Nu". Trebuie sa-i aducem aici, le-am promis si o sa ma tin de cuvant (...) Le-am promis ca ne intoarcem aici cu comisia speciala si ca fiecare parlamentar ii va asculta si pe ei. Sa ne gandim ca oamenii astia au dreptul la viata", a afirmat Victor Ponta la iesirea din mina de la Rosia Montana.

"Maine incepe scoala si copiii lor trebuie sa mearga cu tatii la scoala", a mai sustinut premierul, explicand de ce a venit, duminica, la Rosia Montana pentru a discuta cu minerii.

Unul dintre mineri, intrebat daca are incredere in promisiunea premierului, a raspuns afirmativ, dar a spus ca in cazul in care se va insela totusi, minerii vor trece la masuri extreme. Cei care s-au aflat la suprafata in semn de solidaritate cu minerii aflati in subteran au scandat, la iesirea ortacilor din mina: "Cinste lor/Cinste lor, cinste lor, minerilor".

Comisia parlamentara speciala pentru Legea privind Rosia Montana urmeaza sa fie constituita saptamana viitoare, cel mai devreme marti.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.