Ministrul Educatiei, Remus Pricopie, a anuntat, vineri, la Buzau, unde a participat la inaugurarea unei scoli reabilitate cu fonduri europene, ca anul acesta se vor achizitiona 600 de microbuze scolare, desi necesarul ar fi mai mare.

Potrivit ministrului Educatiei, calculele din teritoriu au aratat ca ar fi nevoie de 600 pana la 900 de microbuze scolare pentru elevii care fac naveta.

Ministrul Educatiei a adaugat ca banii pentru aceste achizitii au fost identificati in bugetul de stat si ca in prezent au loc procedurile in vederea organizarii licitatiei.

"Anul trecut, au fost achizitionate 186 de microbuze, necesarul de anul acesta este de 600 - 900 de microbuze, depinde cum evaluezi. Am identificat in bugetul statului 76 de milioane de lei pentru 600 de microbuze. Ministerul Dezvoltarii a parcurs toate etapele pentru ca documentatia asociata licitatiei sa fie pe site si urmeaza licitatia propriu-zisa, speram sa nu avem probleme cu aceasta licitatie, sa nu fie intreruperi si in cateva luni sa avem microbuzele", a declarat, vineri, la Buzau, ministrul Educatiei, Remus Pricopie, scrie MEDIAFAX.

Sursa citata a adaugat, in acelasi context, ca de acum incolo microbuzele vor sta in sarcina autoritatilor locale.

"Legat de aceste microbuze avem elemente importante de noutate: in acest moment, microbuzele sunt fie la scoala, si nu au sofer sau combustibil, fie la primarie. Premierul a decis ca microbuzele sa fie gestionate de autoritatile locale, de acum incolo vom sti foarte clar cine are responsabilitatea gestionarii acestor microbuze", a spus Pricopie.

Judetul Buzau ar avea nevoie de 22 de microbuze scolare pentru ca numarul elevilor nevoiti sa faca naveta ca sa ajunga la scoala sa se reduca simtitor.

"Am dat la mister necesarul de microbuze, 22, si este in curs de desfasurare o licitatie, urmand a ne fi repartizat fie lotul integral, fie o parte, dupa achizitionare. Se intentioneaza la nivel national achizitia a 600 de microbuze. E o prioritate acest lucru, insa tot vor mai fi copii care fac naveta din cauza infrastructurii. La Nehoiu, in zona Mlajet, de pilda, se ajunge doar cu caruta si sunt probleme pentru copiii din clasele V-VIII", a declarat, joi, seful ISJ Buzau, Dumitru Ene.

Citeste si:
Importanța confortului și a siguranței pasagerilor în autobuzele...
Importanța confortului și a...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.