Noul Cod Rutier va avea pedepse mult mai aspre pentru soferii care se urca beti la volan.

Soferii care conduc sub influenta bauturilor alcoolice, excluzand situatia in care este vorba despre o infractiune, si produc un accident rutier din care a rezultat avarierea unui vehicul sau alte pagube materiale, vor avea permisul suspendat pe patru ani si vor primi intre 125 si 200 de puncte-amenda, prevede proiectul de Ordonanta de Urgenta care modifica Legea circulatiei pe drumurile publice si care a fost postat, miercuri, pe site-ul Ministerului Afacerilor Interne spre dezbatere publica, scrie realitatea.net.

Conform legislatiei actuale, conducatorii auto care produceau accidente in stare de ebrietate aveau permisul suspendat pe trei luni si primeau intre 9 si 20 puncte-amenda.

Totodata, soferii care conduc in stare de ebrietate, chiar daca nu produc un accident rutier, dar sunt depistati de politistii rutieri, vor avea permisul suspendat pe trei ani si vor primi intre 125 si 200 de puncte - amenda.

Pana acum, conducatorii auto erau sanctionati cu suspendarea exercitarii dreptului de a conduce pe o perioada de trei luni si primeau intre 9 si 20 puncte - amenda.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.