Premierul Victor Ponta a declarat, vineri, la Galati, unde mai multe comune au fost grav afectate de inundatii, ca doreste ca pana la sedinta de Guvern sa fie facuta rapid o evaluare pentru sprijinirea sinistratilor, inclusiv a familiilor care trebuie sa-si inmormanteze rudele.

Premierul Victor Ponta inspecteaza, vineri, comune din judetul Galati, afectate de inundatii, el vorbind cu oamenii si interesandu-se daca au primit ajutoare, primul sat vizitat fiind Cuca, unde primarul localitatii a solicitat militari care sa intervina pentru scoaterea namolului din case.

Ponta a precizat ca doreste sa le spuna chiar astazi (n.r. - vineri) oamenilor din zonele afectate ca Guvernul ii va ajuta sa-si repare casele si ca aceasta evaluare este necesara rapid.

"Vreau sa ajutam familiile oamenilor care au murit si sa nu asteptam pana la sedinta de Guvern de miercuri sa facem asta", a spus Ponta, citat de MEDIAFAX.

Premierul a mai declarat la sedinta extraordinara a Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta Galati ca este mai bine sa se previna situatiile catastrofale prin evacuarea persoanelor expuse la inundatii.

"Mai bine sa ne injure oamenii acum ca-i evacuam decat sa se intample alte necazuri", a mai spus premierul in cadrul sedintei la care au mai participat vicepremierul Gabriel Oprea, ministrul pentru Societatea Informationala, Dan Nica, si ministrul Ministrul delegat pentru Ape si Paduri Lucia Varga.

Potrivit bilantului, 2.434 de persoane au fost evacuate din locuinte din cauza inundatiilor. De asemenea, 1.374 de case au fost afectate de viituri, iar 11 locuinte au fost distruse complet. Totodata, 140 de persoane au fost salvate de la inec.

Vineri dimineata, localnicii din patru comune din judetul Galati au fost evacuati intrucat este asteptata o noua viitura, dupa ce un iaz s-a revarsat din cauza ploilor puternice din ultimele ore.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.