Numarul persoanelor decedate in urma inundatiilor produse in judetul Galati a ajuns la opt, a anuntat presedintele Consiliului Judetean Galati, Nicolae Bacalbasa, in sedinta comandamentului pentru situatii de urgenta convocata la Guvern.

UPDATE

"Se pare ca sunt opt morti - sase persoane inecate si doua persoane care au suferit infarct. De asemenea, o persoana este data disparuta", a spus presedintele CJ Galati in sedinta comandamentului pentru situatii de urgenta convocata la Guvern si condusa de viceprim-ministrul Liviu Dragnea.



In unele zone din judet, cantitatile de precipitatii au fost de 110 l/mp, formadu-se viituri pe versanti.

"Au fost cantitati foarte mari de precipitatii (110 l/mp la Grivita, 96 l/mp la Vladesti) si scurgeri importante de apa pe versanti, fapt ce a dus la cresterea rapida si semnificativa a debitelor paraielor Suhu si Geru. Viiturile au facut patru victime. In localitatea Cuca, doi barbati cu varste de 62, respectiv 85 de ani au murit inecati, o femeie de 74 de ani a decedat cel mai probabil in urma unui infarct, iar la Cudalbi, o fetita de opt ani a fost luata de viitura. De asemenea, o persoana este data disparuta, la Grivita", a spus purtatorul de cuvant al Prefecturii Galati, Petrica Patilea.

Potrivit acesteia, au fost inundate peste 700 de case si peste 500 de curti si gradini, fiind evacuate de catre pompieri 339 de persoane si salvate 45 de persoane si 122 de animale, scrie MEDIAFAX.

Reprezentantul ISU Galati, Eugen Chirita a declarat ca in urma ploilor torentiale circulatia a fost partial blocata pe drumul national 26, intre localitatile Vladesti si Oancea o situatie similara inregistrandu-se si pe un drum judetean intre localitatile Chiraftei si Viile. Traficul feroviar pe ruta Galati-Barlad a fost blocat temporar intre Mastacani si Fartanesti din cauza terasamentul caii ferate, afectat de aluviuni pe o portiune de aproximativ un kilometru.

Premierul Victor Ponta a convocat, joi, comandamentul pentru situatii de urgenta, dupa inundatiile din Galati, in urma carora patru persoane, intre care un copil, si-au pierdut viata, o alta este data disparuta, peste 700 de case au fost inundate si sute de oameni au fost evacuati.

Citeste si:
Atacuri cu drone la graniță: alertă în Galați și Tulcea. MApN...
Atacuri cu drone la graniță:...

Comandamentul pentru situatii de urgenta a fost convocat la ora 11.30, la Palatul Victoria.

"Avand in vedere precipitatiile abundente cazute in ultimele ore in judetul Galati precum si prognoza meteo pentru orele urmatoare, primul-ministru Victor Ponta a convocat un comandament pentru situatii de urgenta la Palatul Victoria", se arata intr-un comunicat de presa al Guvernului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.