Resedinta Frantei de la Bucuresti isi va deschide pentru prima oara portile pentru publicul larg, pe 21 septembrie, in cadrul unui eveniment unic care marcheaza implinirea a 120 de ani de la inaugurarea sa, precum si Zilele Europene ale Patrimoniului.

De asemenea, tot pentru prima oara, va putea fi vizitat si biroul unde Ambasadorul Frantei isi desfasoara activitatea.

Ghidul unora dintre aceste vizite va fi insusi Philippe Gustin, ambasadorul Frantei la Bucuresti, care le va prezenta oaspetilor sai povestile inedite ale Resedintei de la balul de inaugurare, la care au participat in calitate de invitati de onoare printul mostenitor Ferdinand si printesa Maria, pana la recenta vizita a premierului francez, Jean-Marc Ayrault, scrie MEDIAFAX.

Vizitatorii vor avea ocazia sa descopere detalii din arhitectura Resedintei, dar si celebre opere de arta precum "Car cu boi", de Nicolae Grigorescu.

"As fi incantat sa impart cu voi afectiunea pe care o am pentru Resedinta Frantei, unde am bucuria sa locuiesc de un an si jumatate. Istoria Resedintei este foarte bogata in evenimente speciale si sunt convins ca aceasta vizita va fi de neuitat pentru toti cei care vor lua parte la aceasta manifestare unica", a declarat Philippe Gustin, ambsadorul Frantei la Bucuresti.

Totodata, vizitatorii care vor dori sa faca fotografii la Resedinta isi pot inscrie cea mai reusita fotografie la un concurs organizat pe pagina de Facebook a Ambasadei https://www.facebook.com/France.Romania), unde sunt precizate toate detaliile privind competitia si premiul.

Accesul in Resedinta se va face exclusiv in urma unei inscrieri prealabile pe adresa de mail: portes-ouvertes.bucarest-amba@diplomatie.gouv.fr.

Actuala Resedinta a fost construita in1889, adica la noua ani de la stabilirea relatiilor diplomatice intre Franta si Romania, pentru a servi drept cancelarie si ca locuinta privata.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.