25 de mineri de la Rosia Montana s-au blocat in subteran, protestand impotriva respingerii proiectului Rosia Montana Gold Corporation.

Liderul Sindicatului "Viitorul Mineritului" de la Rosia Montana, Cristian Albu, afirma ca in subteran s-au blocat, miercuri, 15 mineri care lucrau in schimbul I in galerie, acestora fiindu-le teama ca isi vor pierde locurile de munca, intrucat le expira contractele, scrie MEDIAFAX.

Cristian Albu a mai spus ca oamenii sunt disperati deoarece le expira contractele de munca la 1 octombrie si, in lipsa unei decizii privind inceperea proiectului minier, se asteapta sa isi piarda slujbele.

"Oamenii nu stiu ce sa faca si sunt disperati pentru ca le-a ajuns cutitul la os. Trebuie sa traiasca, au rate la banci, copiii le incep scoala si sunt speriati ca isi vor pierde locurile de munca. Sunt dezamagiti si de reactia politicienilor care par sa cedeze la presiunea strazii, in loc sa se informeze corect despre acest proiect minier", a afirmat Albu.



Locuitorii din zona cer locuri de munca si sustin ca acest proiect le-ar fi adus un venit stabil cu ajutorul caruia sa isi intretina copiii, scrie hotnews.ro.

La inceputul saptamanii, proiectul Rosia Montana a fost respins de urgenta in Senat dupa ce mai multi politicieni au declarat ca vor vota impotriva.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.