Directorul executiv al Finantelor Publice Ilfov, Claudiu Ristea, a fost retinut de procurorii DNA, fiind acuzat ca a primit 30.000 de lei de la administratorul unei firme, pentru a aviza deblocarea contului societatii, luarea de mita fiind intermediata de doi inspectori din subordinea acestuia.

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie ii cerceteaza pe Claudiu Ristea, director executiv la Administratia Judeteana a Finantelor Publice Ilfov, pentru luare de mita, si pe Constantin Augustin Murgoci si Alexandru Bogdan Filip, inspectori la AJFP Ilfov, pentru complicitate la luare de mita.

Potrivit procurorilor anticoruptie, in 5 septembrie, Claudiu Ristea a acceptat promisiunea administratorului unei societati comerciala (denuntator in cauza) de a primi o suma intre 20.000 si 30.000 de lei, pentru ca in schimb sa semneze documentele necesare la deblocarea conturilor firmei, scrie MEDIAFAX.

"Promisiunea i-a fost transmisa lui Ristea Claudiu prin intermediul invinuitilor Murgoci Augustin Constantin si Filip Alexandru Bogdan, inspectori, care i-au transmis persoanei denuntatoare acordul directorului, precum si faptul ca acesta, in schimbul promisiunii facute, a semnat documentul necesar la unitatea bancara pentru deblocarea contului societații, urmand ca ulterior, denuntatoarea sa retraga suma destinata directorului AJFP Ilfov si sa o remita prin intermediul celor doi inspectori", se arata intr-un comunicat de presa al DNA.

Alexandru Bogdan Filip si Augustin Constantin Murgoci au primit, marti, de la administratorul firmei 30.000 de lei, conform intelegerii anterioare. In aceeasi zi, Murgoci i-a dat lui Ristea cei 30.000 de lei, acestia fiind prinsi in flagrant.

Procurorii l-au retinut pe Claudiu Ristea si vor cere miercuri Tribunalului Bucuresti arestarea preventiva a acestuia pentru 29 de zile.

In cazul inspectorilor Alexandru Bogdan Filip si Augustin Constantin Murgoci procurorii au dispus masura obligarii de a nu parasi tara pentru o perioada de 30 de zile.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.