Numarul hingherilor a fost suplimentat, marti fiind pe teren unsprezece echipe ale Autoritatii pentru Supravegherea si Protectia Animalelor care aduna caini de pe strazi, a declarat, marti, Razvan Bancescu, coordonator de proiect la ASPA.

Razvan Bancescu a venit, marti, la Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie pentru a aduce documente in dosarul in care se fac cercetari privind imprejurarile in care a murit Ionut Anghel, dupa ce a fost muscat de caini, in 2 septembrie, langa Parcul Tei din Sectorul 2 al Capitalei.

Intrebat daca din 2 septembrie a fost suplimentat numarul hingherilor, Razvan Bancescu a spus ca de la trei echipaje, cat au fost pana acum, s-a ajuns la 11 echipaje. Aceste echipaje au primit mandat de capturare a cainilor de pe strazi si transportare a acestora in adaposturi.

Bancescu a precizat ca marti ar trebui sa fie pe teren toate cele 11 echipaje, care vor ridica de pe strazi cainii, in principal pe cei gasiti in haite. In teren sunt grupate cate doua masini, insotite de inspectori de la Directia de Control, acestia avand liste cu zonele in care au fost sesizate haite de caini.

Bancescu a mai spus ca luni au fost ridicati aproximativ 30-35 de caini, unii dintre acestia din zonele gradinitelor si altor institutii. Toti cainii luati de pe strazi sunt dusi in adaposturi. El a precizat ca unii dintre caini vor fi eutanasiati atunci cand vor intra in vigoare actele normative.
Intrebat daca sunt bani in buget pentru eutanasierea cainilor maidanezi, Bancescu a spus ca trebuie facuta rectificare, pentru a muta fonduri dintr-o parte in alta.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.