Vier Pfoten a decis sa ia atitudine vizavi de problema cainilor fara stapan si a trimis Guvernului si Parlamentului Romaniei o solutie alternativa pentru eliberarea strazilor de maidanezi.

Reprezentantii ONG-ului au declarat ca eutanasierea animalelor nu va rezolva problema numarului foarte mare de maidanezi de pe strazile Capitalei, iar cauzele care au condus la o asemenea situatie, spun ei, sunt lipsa inregistrarii si identificarii, inmultirea rapida a animalelor sau nepedepsirea abandonului.

"Suntem impresionati de declaratiile emotionale si extremiste ale conducatorilor tarii, care isi instiga proprii cetateni la ura si ucidere. Facem apel la un dialog rational si constructiv. Oferim astazi o solutie si ne asteptam ca liderii acestei tari sa o foloseasca”, a declarat Gabriel Paun, director de campanii la Vier Pfoten International.

Organizatia Vier Pfoten a explicat ca metoda capturarii si sterilizari cainilor fara stapan este o solutie eficienta. Animalele care intra in acest program ar trebui sa fie vaccinate antirabic, deparazitate, inregistrate si crotaliate.

„Echipele mobile ale Vier Pfoten au prins si sterilizat peste 10.600 de caini in Bucuresti, insa eforturile noastre nu au fost dublate niciodata de cel al autoritatilor, nici in tratarea cauzei, nici a efectelor“, explica Gabriel Paun.

Reprezentantii ONG-ului sustin ca eutansierea nu are efect pe termen lung, deoarece, dupa numai o generatie, locul patrupedelor va fi ocupat de alti caini si pisici.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.