Ministrul Muncii, Mariana Campeanu (PNL), a declarat, la Romania TV, ca salariile primarilor ar putea fi recalculate in functie de numarul de locuitori ai localitatilor pe care le gospodaresc.

Mariana Campeanu a aratat ca exista discrepante majore in salarizarea primarilor, pentru ca nu este normal ca unii primari de comune sa aiba salarii mai mari decat primarii de municipii.

"Se va face o reclarificare a primariilor in functie de numarul de locuitori, iar de asta va depinde si salarizarea (...) Dorim sa echilibram salariile in functie de munca si raspunderea fiecarui primar", a declarat ministrul Muncii, citat de rtv.net.

Majorarea nu se va aplica tuturor angajatilor Primariei. Comitetul interministerial care lucreaza la noua Lege a salarizarii analizeaza si variantele de crestere a veniturilor medicilor din sectorul public.

"Prima varianta este sa creasca cu doua clase salarizarea pentru medicii rezidenti, pentru ca la ei este problema mare, iar a doua ar fi o lege separata a salarizarii pentru sanatate. Problema este sursa de finantare", a spus Campeanu.

Ministrul Muncii a mai declarat ca in 2014 este posibil sa se majoreze salariile bugetarilor cu 3%.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.