Trei din patru europeni (72%) prefera ca guvernele lor sa ramana in afara conflictului sirian, arata un studiu anual al Transatlantic Trends, care abordeaza chestiuni de politica internationala, relateaza economica.net.

Slovacia (85%), Romania (82%) si Portugalia (80%) sunt tarile ai caror cetateni se pronunta clar pentru un 'Nu' in privinta unei interventii militare in Siria, urmate de Spania si Germania, cu cate 75%. Sondajul arata ca atitudinea ostila unui atac in Siria a crescut in ultimul an in toate tarile.

Sprijinul cel mai consistent pentru o astfel de actiune se manifesta in Franta (33%) si Suedia (31%). In Turcia, 72% dintre persoanele chestionate au afirmat ca tara lor ar trebui sa se abtina de la o implicare in conflictul sirian, in timp ce 21% se declara in favoarea interventiei.

Sondajele, efectuate pe un esantion de 1.000 de persoane in fiecaretara, au fost realizate de TNS Opinion in luna iunie a acestui an.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.