Consiliul general al Capitalei a aprobat solicitarea lui Sorin Oprescu privind organizarea referendumului local, relateaza Realitatea TV.

Bucurestenii vor trebui sa respunda la intrebarea "Sunteti de acord cu eutanasierea cainilor fara detinator capturati pe domeniul public al Municipiului Bucuresti si nerevendicati in termenul prevazut de lege? Da sau nu?".

Primarul Sorin Oprescu a venit cu sugestia unui referendum miercuri seara, in cadrul unei conferinte de presa. Joi a oferit 6 octombrie ca posibila data pentru organizarea refernedumului.

Vineri, primarul a declarat ca primaria va avea de platit sase milioane de lei pentru aceasta consultare a populatiei.

Aproape trei sferturi dintre bucuresteni ar vota la referendum pentru eutanasierea cainilor fara stapani iar 54 la suta cred ca aceasta este singura varianta pentru rezolvarea problemei, rezulta dintr-un sondaj de opinie, realizat joi de Institutul Roman pentru Evaluare si Strategie (IRES), relateaza MEDIAFAX.

Rezultatele sondajului de opinie
- 99% dintre bucuresteni au auzit de Ionut Anghel, copilul de patru ani care a murit dupa ce a fost muscat de caini maidanezi.
- 30% dintre cei chestionati cred ca autoritatile locale sunt vinovate in acest caz, 14% cred ca vina este a bunicii, 12% dau vina pe autoritatile nationale, 10% pe organizatia neguvernamentala care avea responsabilitatea cainilor, opt% vad vinovata societatea in general si trei% considera primariile de sector responsabile.
- 29% au o parere "foarte buna" despre referendum, 27% "buna", in timp de 34% au o parere "proasta" (17 la suta) si "foarte proasta" (17 la suta).
- 55% sunt de acord sa se ia o decizie fara referendum iar 54% cred ca eutanasierea este singura solutie.
- La intrebarea "Daca ar fi sa alegeti o solutie pentru rezolvarea problemei cainilor comunitari din Bucuresti, pe care dintre cele de mai jos ati alege-o?", 50 la suta au raspuns "eutanasierea", 21 la suta "castrarea", 19 la suta "derularea unei campanii care sa incurajeze cetatenii sa adopte caini comunitari" si sase la suta "crearea de adaposturi".

Citeste si:
Pregătirile pentru Târgul de Crăciun din București au început
Pregătirile pentru Târgul de...

Aproape trei sferturi (72 la suta) dintre persoanele care au participat la sondaj spun ca ar vota la referendum pentru eutanasierea cainilor fara stapan, 19 la suta ar vota impotriva, cinci la suta nu sunt decisi, iar patru la suta nu au raspuns.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.