Sorin Oprescu, primarul Capitalei, a tinut miercuri seara o conferinta speciala de presa, avand in vedere scandalul iscat dupa moartea unui copil de patru ani, ucis de un maidanez in zona parcului Tei.

Sorin Oprescu a declarat ca se simte vinovat de moartea copilului si a decis declansarea imediata a unui referendum local pentru a afla opinia publica legata de eutanasierea cainilor maidanezi.

"Aceasta problema nu se poate rezolva decat prin unamitate. Trebuie sa ne unim fortele ca sa reusim. Am decis declansarea imediata a unui referendum local pentru a afla opinia legata de eutanisiere. De maine incepe ancheta administrativa si auditul pe ultimii 10 ani. Raportul va fi prezentat in 7 zile. Nimeni nu-si doreste sa ajunga in situatii tragice, dar am crezut ca exista si alta cale, adica cea a legii de acum. Viata ne dovedeste ca nu este asa. Daca oamenii vor eutanasiere, asa vor face si vor modifica si legea. Eu voi face exact ceea ce vor spune cetatenii", a declarat Sorin Oprescu.

Oprescu a aratat ca, potrivit Legii referendumului nr. 3/2000, "obiectul si data referendumului local se stabilesc si se aduc la cunostinta publica cu cel putin 20 de zile inainte de ziua desfasurarii acestuia", iar "referendumul local se poate organiza intr-o singura zi, care poate fi numai duminica" (articolul 16).

Astfel, referendumul local ar putea avea loc in ultima duminica din luna septembrie sau in prima duminica din octombrie.

Primarul a tinut sa explice ca motivul pentru care nu s-a implicat pana acum in situatie tine de starea de sanatate, el fiind plecat la un control medical in strainatate. In acelasi timp, Oprescu a declarat ca o mare parte din problema o reprezinta legislatia deficitara.

"Eu personal nu voi uita niciodata acest moment de cumpana. (...) De ce sa-mi dau demisia? Sunteti convinsi ca vina ii apartine lui Oprescu? Daca as sti ca il aduc inapoi pe acel copil, plec acum. Eu nu spun ca functioneaza toate lucrurile perfect! 95% nu vor acesti caini, dar 5% sunt mai vocali. Am trei nepoti, putea sa fie unul dintre ei!", a declarat primarul.

Oprescu a atras atentia si asupra faptului ca proprietatea privata unde a avut loc incidentul tragic trebuia ingradita, aceasta fiind o lege pentru care a militat de cand a ajuns primar insa din lipsa de interes in administratie nu a putut sa fie promulgata.

Citeste si:
Protestul transportatorilor continuă. Manifestanții au spus că...
Protestul transportatorilor...

Intrebat de ce nimeni de la primarie nu l-a contactat pe tatal lui Ionut, copilul ucis in zona Parcului Tei, Sorin Oprescu a declarat cu emotie in glas ca nu are ce sa-i spuna si ca niciodata nu a profitat de durerea cuiva.

"Ce sa le spun, vorbe? Nu m-am catarat niciodata pe durerea cuiva. Ii respect, ii iubesc cum ii iubesc pe toti cetatenii Bucurestiului. Asta e adevarul! Am trei nepoti, putea sa fie unul dintre ei. Ce sa le spun? 'Iertati-ne! Iertati-ne pe toti daca puteti!'? Nu pot, doamna! Asta simt acum in fata dvs.",
a spus Sorin Oprescu.

Sorin Oprescu a mai spus ca nu este cine este vinovatul pentru acest incident, dar ca cetatenii trebuie sa decida ce vor sa faca cu maidanezii.

"Nu stiu cine este vinovat. S-o spuna un organ de stat"


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.