Opt bombe de aviatie din cel de-al doilea razboi mondial au fost gasite pe santierul unde au loc sapaturi pentru noua pista a Aeroportului Iasi, ultimele sase proiectile fiind descoperite miercuri.

Potrivit purtatorului de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Iasi, Silvia Bolohan, doua bombe de aviatie de calibrul 35, respectiv 70 milimetri, provenind din cel de-al doilea razboi mondial, au fost descoperite, marti, de catre muncitorii care lucreaza pe santierul Aeroportului Iasi, aflat la marginea orasului.

Muncitorii au sunat la 112, iar la fata locului au ajuns echipe de pirotehnisti care au ridicat bombele pentru a le duce intr-un poligon unde urmeaza sa fie detonate.

Miercuri, echipele de pirotehnisti ale ISU au mers din nou pe santierul aeroportului pentru a face verificari in zona in care fusese gasita munitia si au descoperit alte sase bombe de aviatie, la o adancime de un metru.

Lucrarile la pista Aeroportului Iasi au fost sistate, urmand sa fie facute in continuare verificari.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.