Camera Deputatilor a adoptat, marti, cu 322 voturi "pentru", unul "impotriva" si o abtinere, un proiect de lege care prevede masuri de protectie a copiilor ai caror parinti sunt plecati in strainatate.

Acest proiect modifica Legea 272/2004 privind protectia si promovarea drepturilor copiilor si a fost initiat de Guvern.

Deputatul PSD Ana Birchal a precizat, in plen, ca acest proiect prevede ca parintii care pleaca sa munceasca in strainatate trebuie sa notifice cu 40 de zile autoritale locale acest lucru, precum si persoana care va avea in grija copilul respectiv.

Camera Deputatilor este for decizional cu acest proiect.

Conform situatiei prezentate de Directia Protectia Copilului, la finele anului 2012, erau inregistrati in evidentele autoritatilor responsabile de asistenta sociala, un numar total de 79.901 copii cu parinti plecati la munca in strainatate. Dintre acestia, 41% erau complet lipsiti de grija parinteasca: 22.993 aveau ambii parinti plecati, iar 9.991 proveneau din familii in care parintele unic sustinator era plecat. Ingrijorator este si numarul copiilor aflati singuri acasa care au ajuns in sistemul de protectie speciala: 3.346 (din care, 827 in centre de plasament si 500 in grija asistentilor maternali).


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.