Numarul locurilor de munca vacante in trimestrul al doilea a fost de 30.100, in crestere cu 2.100 fata de trimestrul anterior si cu 5.400 fata de perioada similara a anului trecut, a anuntat, joi, Institutul National de Statistica (INS).

Rata locurilor de munca vacante a fost de 0,70% in trimestrul al doilea, in crestere cu 0,04 puncte procentuale fata de trimestrul precedent si cu 0,11 puncte procentuale fata de perioada similara a anului trecuta, a precizat INS.

Cele mai mari rate ale locurilor de munca vacante s-au inregistrat in activitatile de spectacole, culturale si recreative (3,43%), alte activitati de servicii (2,76%), respectiv in administratie publica (1,61%).

La polul opus, cu cele mai mici valori ale ratei locurilor de munca vacante s-au regasit activitatile de invatamant (0,13%), productia si furnizarea de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat (0,14%), respectiv cele din industria extractiva (0,15%).


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.