Ca pondere, cea mai mare parte dintre edituri au publicat intre 1 si 30 de titluri (44%), 17% dintre edituri au publicat peste 120 de titluri, iar 16% dintre editurile chestionate declara ca au publicat intre 31 si 60 de titluri.
De asemenea, 42% dintre editurile care au intrat in esantion au inregistrat profit din activitatea de editare pe parcursul anului 2012. 57% dintre acestea au inregistrat un profit situat sub pragul de 10.000 de lei, iar in 57% dintre cazuri activitatea de editare a fost sursa principala a profitului inregistrat.
Cele mai mari probleme cu care se confrunta productia editoriala din Romania sunt lipsa fondurilor, costurile ridicate de productie si scaderea continua a consumului de carte. Printre principalele probleme legate de difuzare sunt costurile ridicate, consumul redus de carte, lipsa retelelor de difuzare, respectiv numarul redus de librarii.

Despre autor:
Te-ar putea interesa si:
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.
-
Cum să investești într-un startup: primii pași
Sursa: start-up.ro
-
Raportarea ESG și de ce este esențială pentru orice companie listată la bursă
Sursa: green.start-up.ro
-
Povestea Precious Circuit, start-up-ul fondat de doi tineri care fac...
Sursa: retail.ro
-
Părintele Porfirie: Medicamentul şi marele secret pentru creşterea copiilor
Sursa: garbo.ro
-
CEC Bank, profit net de 54,2 milioane de lei în primul trimestru din 2022
Sursa: futurebanking.ro
-
Suflete pereche: Iubirea necondiționată dintre doi oameni
Sursa: kudika.ro
-
Media din gimnaziu ar putea să nu mai conteze la admiterea la liceu. Sorin...
Sursa: wall-street.ro