Cinci autoturisme si un autocar au fost implicate intr-un accident rutier produs joi, pe Autostrada Soarelui, la kilometrul 212, in care au fost ranite mai multe persoane, un copil de doi ani si o fata de 18 ani fiind transportati la spital in Constanta cu o ambulanta si un elicopter

Seful Biroului de Politie A2, comisar Ion Ilinca, a declarat pentru MEDIAFAX ca un sofer care circula in coloana a accelerat si a provocat, joi la pranz, un accident in lant, in care au fost implicate cinci autoturisme si un autocar.

"Coloana se deplasa incet, iar un sofer nu a pastrat distanta corespunzatoare fata de autoturismul din fata si a provocat accidentul in lant", a spus comisarul sef Ion Ilinca.

In urma incidentului au fost ranite mai multe persoane, printre care un copil in varsta de doi ani si sase luni si o tanar de 18 ani. La locul accidentului au fost trimise mai multe ambulante si un elicoper SMURD.

Potrivit reprezentantilor Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Constanta, tanara in varsta de 18 ani, care acuza dureri puternice la umar, a fost preluata de elicopterul SMURD si transportata la Spitalul Judetean Constanta.

Copilul in varsta de doi ani si sase luni, care in momentul impactului se afla in scaunul special montat in masina parintilor sai, a fost preluat mai tarziu de o ambulanta si dus, impreuna cu mama lui, la Spitalul Judetean Constanta. Initial, parintii copilului au spus ca nu vor ca acesta sa fie dus la spital pentru ingrijiri medicale.

Alti patru adulti care au suferit rani usoare au refuzat sa fie transportati la spital.

Acesta este al treilea accident in lant produs joi pe Autostrada Soarelui. Sapte autoturisme au fost implicate, joi dimineata, in alte doua accidente in lant produse pe Autostrada Soarelui, pe sensul Bucuresti-Constanta, la o distanta de aproximativ doi kilometri.

Potrivit politistilor rutieri, primul accident a avut loc la kilometrul 95 al autostrazii, pe sensul Bucuresti-Constanta, fiind implicate patru autoturisme. In urma accidentului, o persoana a fost ranita usor. Cel de-al doilea accident s-a produs la kilometrul 93 al autostrazii, pe acelasi sens, fiind implicate alte trei autovehicule.

Citeste si:
Patru orașe din România vor avea zboruri directe spre litoral
Patru orașe din România vor...

"Ambele incidente rutiere au fost provocate de franari bruste, de nepastrarea distantei fata de autoturismul din fata si de viteza excesiva. Persoana ranita usor a primit ingrijiri medicale si nu necesita internarea, fiind in stare stabila. Valorile de trafic sunt foarte ridicate, iar unii dintre soferi nu respecta regulile de circulatie, dovada fiind aceste doua accidente soldate cu sapte masini avariate si o victima", a declarat comisarul sef Ion Ilinca.

In urma celor trei accidente s-a circulat cu dificultate pe Autostrada Soarelui.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.