Omar Hayssam a fost transferat, joi, de la Penitenciarul Rahova la Penitenciarul Margineni, fiindu-i stabilit un regim de maxima siguranta, a declarat pentru MEDIAFAX purtatorul de cuvant al Administratiei Nationale a Penitenciarelor, Monica Pana.

Executarea pedepsei in regim de maxima siguranta a fost stabilita intrucat Omar Hayssam are o condamnare de 20 de ani de inchisoare pentru implicarea in rapirea jurnalistilor Marie Jeanne Ion, Sorin Miscoci si Ovidiu Ohanesian.

Potrivit legii, regimul de maxima siguranta se aplica initial persoanelor condamnate la pedeapsa detentiei pe viata si celor condamnate la pedeapsa inchisorii mai mare de 15 ani.

Detinutilor care executa pedeapsa in regim de maxima siguranta li se aplica masuri stricte de paza, supraveghere si escortare. Acestia sunt cazati, de regula, individual, presteaza munca si desfasoara activitati educative, culturale, terapeutice, de consiliere psihologica si asistenta sociala in grupuri mici, in spatii anume stabilite in interiorul penitenciarului, sub supraveghere continua.

Sirianul Omar Hayssam a fost adus in tara dupa sapte ani de la fuga acestuia din Romania.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.