Majoritatea dintre noi fac cartofi prajiti cu cartofi, ulei si sare. De-ar fi lucrurile atat de simple si la restaurantele fast-food.

Din dorinta de a-si “deschide” bucataria catre consumatori, McDonald’s a publicat lista ingredientelor pentru celebrii sai cartofi prajiti. In loc de trei ingrediente, cartofi, ulei si sare, cartofii de la McDonald’s contin nu mai putin de 17 ingrediente, scrie sursa.

Printre ingrediente se numara opt tipuri de ulei, dar si arome naturale, coloranti, conservanti si agenti antispumare. In plus, dupa ce sunt taiati, cartofilor le sunt eliminate zaharurile naturale, care le pot da o alta culoare la prajire. Apoi, cartofii sunt colorati artificial, procesati pentru a elimina umezeala in exces, dupa care sunt pre-prajiti timp de 45-60 de secunde si apoi congelati.

Cat succes are McDonald`s la noi: 140.000 de romani mananca zilnic la "Mac"

La prima vedere, multe dintre cele 17 ingrediente sunt periculoase pentru sanatatea oamenilor. Cati oameni stiu oare de aceste ingrediente? Multumim pentru transparenta, McDonald’s”, scrie bleepit.org.

Reteta: cartofi, ulei de rapita, ulei de soia, ulei de sofranel, arome naturale, dextroza, aditiv pentru pastrarea curlorii, acid citric, dimethylpolysiloxan. Cartofii sunt gatiti in ulei cu ulei de rapita, ulei de porumb, ulei de soia, ulei de soia hidrogenat, acid citric si dimethylpolysiloxan. Se adauga sare (silicoaluminat, dextroza, iodura de potasiu).

[VIDEO] Secretul prepararii cartofilor prajiti de la McDonald's


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.