Peste 52.000 de absolventi s-au inregistrat ca someri, de la inceputul anului, 5.740 dintre acestia inscriindu-se in baza de date a Agentiei Nationale pentru Ocuparea Fortei de Munca in prima jumatate a lunii august.

Potrivit ANOFM, in baza de date sunt inscrisi, de la 1 ianuarie, 52.101 absolventi, doar 1.188 dintre ei fiind indemnizati, transmite MEDIAFAX.

In august, pana marti, s-au inscris 5.740 de absolventi, 76 fiind absolventi de invatamant primar, gimnazial sau profesional, 3.294 - de invatamant liceal sau post-liceal, iar 2.370 -de invatamant universitar.

Absolventii inscrisi la agentiile de ocupare a fortei de munca sau la alti furnizori de servicii specializate pentru stimularea ocuparii fortei de munca acreditati pot beneficia de serviciile de mediere a muncii pe locurile de munca vacante declarate de angajatori si de serviciile de informare si consiliere profesionala, putand participa la cursuri gratuite de formare profesionala.

De asemenea, daca in 60 de zile de la absolvire nu reusesc sa se incadreze in munca potrivit pregatirii profesionale, absolventii beneficiaza, timp de sase luni, de indemnizatie de somaj, in cuantum de 50 la suta din valoarea indicatorului social de referinta.

Nu beneficiaza de indemnizatie de somaj absolventii care, la data solicitarii dreptului, urmeaza o forma de invatamant.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.