Zeci de mii de pelerini sunt asteptati, joi, sa se roage la icoana facatoare de minuni a Fecioarei Maria de la Manastirea Nicula, judetul Cluj.

Joi, 15 august, sarbatorim Adormirea Maicii Domnului, prilej cu care slujba de la manastire va fi oficiata de un sobor de preoti, in frunte cu mitropolitul Clujului, IPS Andreicut.

Purtatorul de cuvant al Mitropoliei Clujului, Bogdan Ivanov, a declarat, marti, corespondentului MEDIAFAX ca pelerinajul de la Manastirea Nicula este cel mai mare din tara, fiind asteptati sa participe credinciosi din tara si strainatate.

Potrivit acestuia, miercuri seara va avea loc oficierea Vecerniei cu Litie, iar de la ora 21.30, Icoana Facatoare de Minuni a Maicii Domnului va fi scoasa din biserica si purtata in procesiune, dupa care vor fi savarsite Utrenia si slujba Prohodului Maicii Domnului.

"Joi, 15 august, cand Biserica Ortodoxa praznuieste Adormirea Maicii Domnului, incepand cu orele 9.00, va fi oficiata Sfanta Liturghie Arhiereasca in sobor de ierarhi, preoti si diaconi, in frunte cu IPS Andrei, urmand sa fie prezenti si episcopul Timotei al Spaniei si Portugaliei, episcopul vicar Vasile Somesanul, al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului si Clujului, si Ignatie Muresanul, arhiereu vicar al Episcopiei Spaniei si Portugaliei. De asemenea, va lua parte si protopopul romanilor din Valea Timocului, parintele Bojan Aleksandrovici, insotit de o delegatie a romanilor din Serbia", a mai spus purtatorul de cuvant al Mitropoliei Clujului.

Acesta a precizat ca pentru pelerinii prezenti se vor pregati 16.000 de sarmale, dar si cozonaci.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.