Presa belgiana discuta pe larg, sambata, despre cum o adevarata mafie venita din Romania care foloseste mii de copii pe care ii trimite la cersit.

Potrivit agerpres.ro, ziarul belgian La Meuse scrie ca copiii de origine romana care sunt obligati sa cerseasca afecteaza din ce in ce mai mult orasele Belgiei.

Publicatia mentioneaza ca cersetorii sunt in general romi "inchiriati" de la familiile lor din Romania. Dupa ce ajung in Belgia, ei sunt amenintati ca daca nu strang o anumita suma de bani, familiile lor vor avea de suferit.

Desi cersetoria nu este ilegala in Belgia, exploatarea de fiinte umane este interzisa de Codul Penal.

Totusi, publicatia belgiana mentioneaza un caz din 2010, cand Curtea de Apel din Bruxelles a achitat o femeie roma, condamnata pentru exploatarea unui copil prin cersetorie, pentru ca minorul in cauza era copilul ei.

De aceea, trei senatori belgieni au depus, la inceputul lunii iulie, o initiativa legislativa care inaspreste pedepsele pentru exploatarea copiilor in scopul cersetoriei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.