Ministerul Transporturilor a primit confirmarea ca Metroul de Drumul Taberei a fost inclus in Programul Operational Sectorial pe Transport si va primi fonduri europene nerambursabile.

Proiectul Magistralei 5 de Metrou Drumul Taberei – Eroilor a fost declarat eligibil de catre Comisia Europeana si poate primi de la Finante toti banii necesari pentru a se derula conform programului. Desi exista intarzieri in lucrari, constructorul Astaldi fiind cel mai in urma, totusi in acest an si anul urmator finantarea lucrarilor este asigurata, scrie economica.net.

„Joia trecuta(1 august – n.r.) a venit raspunsul oficial de la Comisia Europeana privind acceptul acesteia de a introduce Metroul de Drumul Taberei pe lista proiectelor cu finantare POS-T(Programul Operational Sectorial pe Transport ). Avem astfel asigurate 400 de milioane de lei pentru lucrarile de pana la sfarsitul anului.

Peste o luna, in 7 septembrie, incepe saparea tunelului de la metrou de catre cele doua scuturi(frezele gigantice denumite Varvara si Filofteia- n.r.). Avem banii asigurati lucrarilor, deja constructorii au adus 8 basculante cu echipamente necesare sapaturilor”, a aratat directorul Metrorex Aurel Radu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.