Modificarile legislatiei rutiere ii scot de pe piata pe instructorii auto autorizati si le dau dreptul doar scolilor sa pregateasca viitorii soferi.

Asta ar diminua evaziunea fiscala in domeniu, spun patronii scolilor de soferi, peste jumatate din incasarile instructorilor fiind bani nefiscalizati, scrie rtv.net.

Regulamentul de aplicare a Codului Rutier a fost modificat, din nou, prin HG 480/2013, publicata in Monitorul Oficial pe 24 iulie. Pe langa alte prevederi legislative, la primul articol sunt vizati instructorii auto independenti. "La articolul 29, alineatul 3 se abroga", se arata in noua norma. Adica, se abroga tocmai prevederea legala care le permite instructorilor auto independenti sa iasa in strada cu elevii.

Astfel, cei care se vor inscrie la scoala de soferi dupa 8 august, cand intra in vigoare modificarile aduse Codului Rutier, nu vor mai putea sa apeleze la instructori auto independenti pentru lectiile practice, si la scolile de soferi pentru cursurile teoretice. Vor trebui, pentru ambele etape, sa se adreseze scolilor de soferi.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.