Social 7 August 2013 10:39
Gara de Nord din Bucuresti, cea mai mare destinatie feroviara a tarii, va avea o statie oficiala de taxi, al carei administrator va fi selectat prin licitatie, potrivit informatiilor publicate marti pe pagina de Facebook a Garii de Nord.

Statia va fi amenajata dupa modelul celei de la Aeroportul "Henri Coanda", conform sursei citate.

Invitația de participare la licitația pentru administrarea acestei stații a fost lansata marti, termenul de depunere a ofertelor este 20 august, iar deschiderea acestora se va face in 26 august, se mai precizeaza pe pagina de Facebook a Garii de Nord.

"Speram sa scapam, astfel, de taximetriștii pirat și de aglomerația continua și necivilizata de TAXI-uri din fața intrarii principale a Garii", se mai mentioneaza pe pagina de Facebook a celei mai mari gari din Romania, scrie MEDIAFAX.

Gara de Nord este administrata de Compania Nationala de Cai Ferate CFR SA, care se ocupa de intreaga infrastructura feroviara a tarii.

Problema serviciului de taximetrie in zona garilor si a aeroporturilor a revenit in actualitate in vara anului trecut, dupa ce o studenta japoneza venita cu avionul la Bucuresti a fost acostata in Aeroportul "Henri Coanda", urcata intr-un taxi si dusa pana la marginea unei paduri din Corbeanca, unde a fost talharita si ucisa. In urma acestei crime, politistii au intensificat controalele autoturismelor din gari si aeroporturi, fiind vizate inclusiv taxiurile si, implicit, fenomenul pirateriei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.