Sase persoane, intre care cetateni israelieni, au fost trimise in judecata, pentru trafic de celule, de catre procurorii DIICOT, in dosarul clinicii private Med New Life din Capitala, fiind acuzate ca ar fi racolat studente de la care, contra cost, recoltau ovocite vandute ulterior in strainatate.

Procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) - Serviciul Teritorial Bucuresti au dispus trimiterea in judecata a unui numar de sase inculpati, cetateni romani si straini, membri ai unui grup infractional organizat, specializat in savarsirea infractiunii de trafic de celule de origine umana in forma continuata, se arata intr-un comunicat remis marti agentiei MEDIAFAX.

Surse judiciare au precizat, pentru MEDIAFAX, ca inculpatii au fost trimisi in judecata in dosarul clinicii Med New Life din Bucuresti, in care doi reprezentanti ai acesteia au fost arestati preventiv, in februarie.

Potrivit anchetatorilor, reprezentanti ai clinicii, impreuna cu cetateni israelieni specializati in domeniul reproducerii asistate, ar fi racolat, prin diverse metode, persoane de sex feminin, preponderent studente, pe care, contra sumei de 600 de euro pentru fiecare, le supuneau unor tratamente de stimulare hormonala, ulterior procedandu-se la recoltarea de ovocite.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.