Ministerul Afacerilor Externe precizeaza, sambata, intr-un comunicat, ca niciun oficial guvernamental norvegian nu a facut recent vreo declaratie publica referitoare la faptul ca Norvegia se opune aderarii Romaniei si Bulgariei la Spatiul Schengen
"Niciun oficial guvernamental norvegian nu a facut recent vreo declaratie publica in sensul articolului mentionat. Din contra, cu prilejul intalnirilor avute la diverse niveluri cu oficialitatile norvegiene, partea romana a fost asigurata de faptul ca Norvegia sustine aspiratiile legitime ale Romaniei de aderare la Spatiul Schengen, avand in vedere statutul si relatiile speciale pe care Norvegia le are cu UE”, se subliniaza in comunicatul MAE, citat de adevarul.ro.

MAE reaminteste faptul ca Norvegia nu este membra a UE, insa participa pe deplin la Spatiul Economic European si la Acordul Schengen, neavand insa, sub aspect strict tehnic, drept de vot in Consiliul Justitie si Afaceri Interne.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.