Intrarea in vigoare a noii liste de medicamente compensate a fost amanata din nou, pentru ianuarie 2014, scrie MEDIAFAX.

Noua lista a medicamentelor compensate trebuie adoptata pana la 31 decembrie, astfel incat sa poata deveni operationala la inceputul anului viitor, a declarat, miercuri, ministrul Eugen Nicolaescu, dupa ce tot el a dat anterior, ca posibile termene de intrare in vigoare, 1 iulie si 1 august 2013.

"Au existat mai multe termene legate de acest document (lista de medicamente compensate si gratuite - n.r.), dar de fiecare data a existat si mentiunea ca asteptam avizul comisiilor de specialitate", a explicat ministrul Sanatatii, potrivit caruia, in prezent, nu exista toate punctele de vedere ale comisiilor ce avizeaza introducerea de molecule pe lista.

Potrivit ministrului, din totalul medicamentelor pentru care au fost depuse dosare, 16% sunt pentru cancer, 10% - pentru diabet, 8% - pentru hipertensiune arteriala, 5% - pentru anemii, 4% - pentru leucemii, 2% - pentru boli psihice, iar restul vizeaza alte suferinte.

In 30 mai, Eugen Nicolaescu anunta ca noua lista de medicamente compensate ar putea intra in vigoare la 1 august si ca aceasta este intr-o "faza avansata" de lucru.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.