Administratia Nationala de Meteorologie a emis o avertizare de fenomene mteo periculoase valabila de marti, ora 15, pana miercuri, ora 15.

Capitala si 17 judete din jumatatea de est a tarii se afla in intervalul marti, ora 15.00 - miercuri, ora 15.00, sub cod galben de furtuna, potrivit unei atentionari emise de Administratia Nationala de Meteorologie (ANM).

Judetele vizate de atentionare sunt Suceava, Botosani, Neamt, Iasi, Bacau, Vaslui, Vrancea, Galati, Prahova, Buzau, Braila, Tulcea, Constanta, Ilfov, Ialomita, Giurgiu si Calarasi.

Din a doua parte a zilei de astazi, 30 iulie si pana in dupa-amiaza zilei de maine, 31 iulie, vor fi intervale de timp cu instabilitate atmosferica accentuata in Moldova, Dobrogea si in jumatatea estica a Munteniei.

In aceste regiuni se vor semnala averse torentiale, frecvente descarcari electrice, intensificari ale vantului ce trecator vor lua aspect de vijelie si caderi de grindina.

Cantitatile de apa vor depasi local 25 l/mp. Astfel de fenomene se vor semnala si in restul teritoriului, dar pe arii mai restranse.

In partea de sud-est a teritoriului, in dupa-amiaza zilei de marti, disconfortul termic se mentine deosebit de accentuat.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.