Un numar de 30 de persoane, majoritatea in varsta, au fost transportate la spital, duminica, dupa ce au lesinat in locuri publice din Cluj-Napoca, respectiv pe strada, in piete sau la biserici, din cauza caldurii.

Seful Serviciului de Ambulanta Cluj, Horia Simu, a declarat, luni, pentru MEDIAFAX ca majoritatea persoanelor lesinate erau in varsta.

"La nivelul Serviciului de Ambulanta Cluj am avut inregistrate, duminica, 30 de cazuri de lipotimii, au fost persoane, majoritatea in varsta, care au lesinat in locuri publice - pe strada, in piete sau in zona bisericilor, din cauza caldurii. Acestea au primit ajutor medical din partea echipajelor Ambulantei, au fost stabilizate la fata locului, dupa care au fost transportate la spital", a spus Simu.

Potrivit acestuia, in zilele de sambata si duminica, numarul apelurilor la Ambulanta a crescut cu circa 10 la suta, fata de weekend-ul anterior, numarul interventiilor pentru tratarea diverselor afectiuni fiind de 500.

Duminica, la Cluj-Napoca, au fost inregistrate temperaturi de circa 30 de grade Celsius la orele amiezii.

Primaria Cluj-Napoca a anuntat, luni, suplimentarea corturilor unde clujenii pot primi apa plata, in conditiile in care se anunta temperaturi de circa 35 de grade Celsius.

"Pe langa farmaciile partenere in care clujenii pot gasi apa plata si pahare de unica folosinta si, de asemenea pot cere prim ajutor de la personal calificat, Primaria Cluj-Napoca a amplasat corturi deschise pe trotuar, in zone extrem de circulate, in care trecatorii vor putea gasi apa rece si se vor putea adaposti cateva minute de arsita soarelui. Corturile sunt amplasate in Piata Unirii, langa Primaria veche, in Piata Lucian Blaga, langa Casa de Cultura a Studentilor, pe Calea Turzii, vis-a-vis de Teatrul National", se arata intr-un comunicat al Primariei clujene.

Citeste si: Cod Portocaliu de canicula in Bucuresti si sapte judete


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.