Promovabilitatea la examenul national de definitivat in invatamantul preuniversitar este de 51,26 la suta dupa solutionarea contestatiilor, 3.409 dintre cei 6.651 de candidati reusind sa obtina note de trecere, de minim 8, la proba scrisa.

Comparativ cu rezultatele anuntate inaintea solutionarii contestatiilor, pe 23 iulie, se constata o crestere a promovabilitatii de 3,43 la suta.

Cel mai ridicat procent de promovare s-a inregistrat in judetul Gorj - 82,35 -, iar cel mai scazut, in judetul Calarasi - 33,33. Dintre candidatii care au reusit sa promoveze examenul, 32 au obtinut note de 10, iar alti 174, note intre 9,50 si 9,99.

Cadrele didactice care au promovat examenul national de definitivare au dobandit dreptul de practica in invatamantul preuniversitar, scrie MEDIAFAX.

Candidatii inscrisi la examenul de definitivare au avut de sustinut doua probe. Prima, care s-a desfasurat in perioada ianuarie - iunie, a constat in sustinerea a doua inspectii speciale la clasa si a avut caracter eliminatoriu. In urma acesteia, din totalul celor 8.567 de candidati inscrisi, au reusit sa se califice pentru a doua proba, scrisa, din data de 18 iulie, 7.889 de candidati. S-au prezentat la examenul scris 7.400 si au finalizat proba 6.651 de candida-i.

Pentru sesiunea din acest an, MEN a decis ca nota minima de promovare a examenului national de definitivat in invatamant sa fie 8 si nu 7.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.