Zeci de candidati respinsi la admiterea la Facultatea de Medicina de la Universitatea de Medicina si Farmacie "Carol Davila" din Capitala contesta subiectele de la examen motivand ca unele dintre ele nu erau din programa, iar altele au fost formulate gresit.

Mai multi candidati respinsi la admitere au fortat, vineri, intrarea in sala in care comisia intocmea documentele referitoare la admitere, reclamand ca mai multe grile au fost scanate gresit sau ca au existat erori in continutul acestora.

Examenul de admitere la facultatile UMF "Carol Davilla" a fost sustinut miercuri, iar candidatii si-au putut afla in aceeasi zi rezultatele, intrucat grila a fost verificata in prezenta acestora. Ulterior, fiecare candidat a putut contesta rezultatul obtinut la testul grila. Vineri, au fost afisate rezultatele dupa solutionarea contestatiilor.

Ministrul delegat pentru Invatamant Superior si Cercetare Mihnea Costoiu a declarat pentru MEDIAFAX ca va discuta cazul cu rectorul UMF Ionel Sinescu.

"Merg la UMF «Carol Davila» pentru a dioscuta cu domnul rector Ionel Sinescu. ieri am fost la ASE. Am inteles ca mai multi candidati respinsi la admitere incearca sa forteze admiterea peste cifra de scolarizare la taxa. Trebuie sa respectam legea", a declarat Mihnea Costoiu.

La cele patru facultati ale UMF "Carol Davila" s-au inscris anul acesta 4.541 de candidati, inregistrandu-se cea mai mare concurenta din 1990, potrivit universitatii. Au fost scoase la concurs in total 850 de locuri bugetate, 520 de locuri cu taxa, sase pentru romi si doua pentru etnicii romani din Republica Moldova.

La Facultatea de Medicina unde au fost scoase la concurs 432 de locuri finantate de la buget, au fost inscrisi 2.262 de candidati, concurenta fiind de 5,2 candidati pe un loc fara taxa, in timp ce la Facultatea de Medicina Dentara, pentru cele 131 de locuri fara taxa s-au inscris 1.280 de candidati, fiind 9,7 candidati pe loc.

La Facultatea de Farmacie s-au inscris 408 candidati pentru cele 131 de locuri fara taxa, iar Facultatea de Moase a scos la concurs 156 de locuri fara taxa, fiind inscrisi 591 de candidati.

Citeste si:
Fraudă BAC 2023. Ministrul Ligia Deca, despre scandalul scurgerii...
Fraudă BAC 2023. Ministrul...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.