Afla cum va fi starea vremii sambata si duminica.

Sambata

Vremea va fi calduroasa in cea mai mare parte a tarii. In Oltenia si Banat, dupa-amiaza, local va fi canicula, iar indicele temperatura umezeala va atinge si depasi usor pragul de 80 al disconfortului termic. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 25 de grade in nordul Moldovei si in jur de 36 de grade in vestul si sudul Olteniei. Cerul va fi variabil, cu unele innorari si averse, posibil insotite de descarcari electrice, pe arii restranse in estul, in sud-estul tarii si la munte. Vantul va sufla slab si moderat, cu unele intensificari, ziua, in Moldova, Dobrogea, estul Munteniei, precum si in zona montana inalta.

Temperaturile minime se vor situa intre 13 si 23 de grade, mai scazute in depresiunile intramontane, spre 9 grade.
Presiunea atmosferica nu se va modifica semnificativ.


Duminica

Vremea va fi calduroasa, caniculara dupa-amiaza in Oltenia, Banat, Crisana, local in Muntenia si sud-vestul Transilvaniei, zone unde si indicele temperatura umezeala va atinge si depasi usor pragul de 80 al disconfortului termic. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, in general, intre 29 si 36 de grade, cu cele mai ridicate valori in regiunile sud-vestice. Cerul va fi variabil spre mai mult senin, cu unele innorari dupa-amiaza in zona Carpatilor Orientali, unde izolat vor fi averse si descarcari electrice. Vantul va sufla slab si moderat.

Temperaturile minime vor fi cuprinse intre 10 grade in depresiunile din estul Transilvaniei si 23...24 de grade in Dealurile de Vest. Presiunea atmosferica va creste usor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.