Patru politisti romani din cadrul misiunii EUPOL Afganistan au fost medaliati, miercuri, la Kabul, cu Medalia de Serviciu EUPOL, in cadrul unei ceremonii care a avut loc la sediul Misiunii de Politie a Uniunii Europene in Afganistan.

Conform sursei citate, distinctia a fost inmanata de catre Karl Åke Roghe, seful Misiunii de Politie a Uniunii Europene (EUPOL) Afganistan.

"Misiunea de Politie a Uniunii Europene in Afganistan a fost inaugurata la 17 iunie 2007 si vizeaza acordarea de sprijin guvernului Republicii Islamice Afganistan pentru crearea si consolidarea unei forte politienesti in masura sa contribuie la asigurarea securitatii si a sigurantei poporului afgan, intr-un stat organizat pe principii democratice", se arata intr-un comunicat emis de Politia Romana, scrie MEDIAFAX.

In prezent, in teatrul de operatiuni din Afganistan se afla 15 politisti romani care desfasoara activitati de pregatire profesionala, indrumare si consiliere a politistilor afgani din cadrul Ministerului de Interne, Ministerului de Justitie si Parchetului General din Afganistan.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.