Administratia Nationala de Meteorologie a publicat prognoza pentru luni august, septembrie si octombrie.

Meteorologii spun ca in luna august in regiunile nordice si centrale, se inregistreaza temperaturi apropiate de ceea ce ar trebui sa inregistram in mod normal pentru aceasta perioada, in timp ce in restul teritoriului sunt asteptate valori termice ceva mai ridicate decat in mod normal. Nu trebuie sa excludem perioadele caniculare din luna august.

In ceea ce priveste regimul precipitatiilor, in luna august se va mentine deficitar in mare parte din tara, exceptand poate doar partea de nord si centru unde sunt asteptate cantitati de precipitatii care sa se inscrie in regimul mediu lunar.

Vremea ramane calda si deficitara din punct de vedere al precipitatiilor si in luna septembrie. Regimul termic va fi ceva mai ridicat decat in mod normal in partea de sud-est a tarii si temperaturi apropiate de normalul aceste luni pentru celelalte regiuni ale tarii.

Luna octombrie pare ca va fi o luna cu precipitatii excedentare in mare parte din tara, mai putin in partea de sud-est a teritoriului Romaniei, unde cantitatile de precipitatii se vor incadra in limite normale pentru a doua luna de toamna.

Meteorologii anunta pentru aceasta luna temperaturi ceva mai ridicate in partea de sud si sud-est decat ar fi normal, iar in celelalte zone ale tarii valori termice normale.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.