Social 24 Iulie 2013 10:05
 Ministrul Mediului, Rovana Plumb, a declarat marti, in cadrul vizitei la Bucuresti a omologului sau britanic, Edward Davey, ca doreste preluarea modelului britanic de management integrat al deseurilor, precizand ca masura transformarea deseurilor menajere in biomasa pentru energie.

Plumb a precizat ca anual, in Romania, sunt generate cinci milioane de deseuri menajere, care au potentialul de a asigura, timp de trei ani, energia necesara pentru 2,5 milioane de gospodarii, scrie MEDIAFAX.

Ministrul Mediului a mai aratat ca Romania va beneficia de asistenta tehnica din partea Marii Britanii, pentru preluarea modelului acesteia de management integrat al deseurilor.

La randul sau, Davey a spus ca este foarte bucuros ca Romania a acceptat sa faca parte din Grupul pentru Crestere Verde (Green Growth Group), grup informal format din Marea Britanie, Franta, Germania, Spania, Portugalia, Danemarca, Finlanda si alte state ai caror responsabili se intrunesc pentru a discuta politici de mediu pentru UE.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.